30.9.2014

Elmo Jankarin estevalmennus

Moikka taas! Viimeviikon torstaina mulle tuli mahdollisuus päästä Vexillä Elmon estevalkkuun. Otettiin valmennus viimeistelytreeninä ennen sunnuntain kisoja. Tallilla olin hyvissä ajoin ja harjainlin kuraista Vexiä reilu puolituntia jonka jälkeen varustin sen ja lähdimme kolmen ratsukon voimin kävelemään naapuritallille. Olin pyytänyt äitiä kuvaamaan mutta Alina olikin tallilla ja kuvasi minua, kiitos siis Alinalle postauksen kuvista.

Odoteltiin pihassa jonkin aikaa, kunnes pääsimme maneesiin. Ravailin hetken itsenäisesti jonka jälkeen Elmo kyseli vähän meistä ja hevosistamme. Sen jälkeen aloitimme työskentelyt ravipuomeilla kahdeksikolla. Muutaman kerran jälkeen tehtäävää mutettiin siten, että keskellä olevat puomit ravattiin. mutta päädyt laukattiin. Vexi oli vähän raskas edestä, mutta muuten ihan hyvä.

Lyhyiden kävelyiden jälkeen aloimme hyppäämään pientä ristikkoa jonka molemmin puolin oli maapuomit. Vexi oli aluksi aika laiska, mutta sain sen innostumaan aika pian, jonka jälkeen hypyt onnistuivat tosi hyvin.

Seuraavaksi hyppäsimme sarjaa johon mahtui väliin yksi askel. Jäin aluksi kääntämään liikaa joten lähestymisestä tuli aika vino ja väli jäi vähän pitkäksi. Toisella kerralla onnistuin korjaamaan virheet ja meni jo paremmin.

Kun sarja meni hyvin. aloimme tulla pientä rataa jossa oli pari linjaa, kaksi sarjaa ja muutama lyhyehkö tie. Vexi alkoi vihdoin liikkumaan ihan rehellisesti eteen ja venyi hyppyihin tosi hyvin. Okseri-okseri sarjalla en ratsastanut ihan tarpeeki jämäkästi ja hypystä tuli aika löysä. Sarjalla lähdin aina hyppyyn ennen hevosta, ja se pitikin tulla aika monta kertaa, että maltoin jäädä odottamaan.


Lopuksi hypättiin vähän pidempää rataa jossa oli edelleen sarjoja ja linjoja, mutta muutama pidempi tie. Muutamaa estettä korotettiin hieman, mutta suurin osa pidettiin matalina, koska kaikki ratsukot olivat menossa kisoihin sunnuntaina. Vexi selvästi huomasi, että esteitä nostettiin ja alkoi vasta tässä kohtaa oikeasti keskittymään. Tällä radalla korjasin virheet aika hyvin, ja maltoin odottaa Vexiä hypyissä. Kaiken kaikkiaan valmennus meni hyvin ja lähtin positiivisin mielin kilpailemaan.

1 kommentti: